Geplaatst op

Veerdienst tussen Rozenburg en Maassluis stopt per direct met varen, provincie zet bussen in

De exploitant van de veerdienst tussen Rozenburg en Maassluis heeft het faillissement aangevraagd voor deze verbinding. Dat betekent dat het veer donderdagmiddag per direct uit de vaart is gehaald. Een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland laat donderdagavond weten dat bussen onderweg zijn om gestrande passagiers op te vangen. Die waren er rond 19:30 uur nog niet.

Provincie Zuid-Holland zet bussen in

Een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland laat via WhatsApp weten dat er bussen onderweg zijn naar de veerstoepen om gestrande reizigers naar de overkant te rijden. Wanneer de bussen komen, is niet duidelijk. De lokale roeivereniging heeft haar eigen voet- en fietsveer ingezet om reizigers naar de overkant te brengen. Zowel die als de bussen rijden en varen vanaf 19.00 uur ’s avonds tot middernacht om de reizigers over te brengen. 

Vanaf vrijdag 26 mei wordt er een vervangende voet- en fietsveer ingezet tussen 6.00 uur en 15.00 uur. Daarna rijden er bussen. Op zaterdag 27 mei wordt de veer opnieuw ingezet tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 16.00 uur en 24.00 uur. Op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 mei wordt de veer de hele dag ingezet.

Meer informatie is te lezen op https://www.rijnmond.nl/nieuws/1675744/veerdienst-tussen-rozenburg-en-maassluis-stopt-per-direct-met-varen-provincie-zet-bussen-in